Postoji veliki broj krema i preparata koje se koriste svakodnevno za negu lica i tela. Iako svaka od njih ima aktivne supstance koje deluju na kožu lica, problem je što ni jedna ne daje brzo rešenje za problematične bore lica, a svako teži da se problem što pre reši.

Ukoliko želite da brzo povratite sjaj lica i uklonite bore, botoks je najbolje i najbrže rešenje.

Iako postoji određeni strah od strane pacijenta od Botoksa, odmah da Vam kažemo da je Botoks siguran i  provereni preparat koji retko daje komplikacije, alergijske rekacije,  a zasigurno  ne daje zavisnost  čega se brojni pacijenti plaše. 

Botoks je jedan od najčešćih antiaging tretmana koji se koristi u 21 veku i široko se primenjuje.

Primetićete da u tekstu, Botoks pišemo velikim slovima, a to je zato što je u pitanju ime koje je zaštićeno od Američke kompanije Allergan koji taj botoks i proizvodi.

Botoks se može primenjivati u svim starosnim dobima i kada god osetite potrebu da je neophodno izvršiti korekciju bora. Postoje osobe koje čak i preventivno koriste male doze botoksa kao preventivu nastanka dubokih bora lica.

Kao što rekosmo NAJBOLJI NAČIN UKLANJANJA BORA ČELA JE BOTOKS TRETMAN.

Tretman botoksom se:

 1. Brzo i lako izvodi
 2. U najvećem broju slučajeva bezbolan
 3. Siguran je
 4. Pouzdan je
 5. Može se koristiti za više regija lica
 6. U iskusnim rukama injektora ne daje komplikacije
 7. Nema dugotraje posebne nege lica nekon tretmana
 8. Pacijenti se odmah vraćaju svakodnevnim aktivnostima
 9. Može se ponavljati kad god želite
 10. Ne daje zavisnost

Botoks tretman se izvodi relativno brzo i nema specifične pripreme pacijenta. Nakon detaljnog  kliničkog pregleda od strane lekara i dogovora šta se može raditi, lice se čisti antiseptičkim rastvorom, aplikuje se krema za lokalnu anesteziju, a kada koža utrni ista se ponovo obriše.

Injektovanje se vrši u tačno definisanim tačkama sa najmanjim iglicama koje postoje, takozvanim mezoterapijskim iglicama Vreme izvođenja tretmana je manje od 10 minuta.

Botoks tretmanom se najčešće koriguju:

 1. Bore na čelu
 2. Bore između obrva i iznad korena nosa tkz glabelarna regija
 3. Bore oko očiju
 4. Postoje i neke nespicifične regije u koje se može aplikovati botoks ukoliko klinički interes nalaže kao npr iznad usana, regija vrata itd

Tretman botoksom se može uraditi u punoj dozi, kada se jasno definisani maksimalni broj jedinica botoksa aplikuje u  definisane tačke ili u manjim doazama. Manje doze botoksa se koriste ili u preventivi nastanka dubokih bora lica ili u tkz „baby botoks tretmanu“ kada se sve regije koriguju ali uz delimično očuvanje mimike. Koža se tada zateže, ali se ipak daje mogućnost pokretima mišića.

Mogućnosti botoks tretmana su velike, a rezultati su sjajni.

Ukoliko ste zainteresovani za botoks tretman slobodno nas kontaktirajte radi zakazivanja pregleda.