Često dobijamo pitanje od strane pacijenata kako se rešiti upornih bora oko očiju.

Bore oko očiju su sitne bore koje kreću od spoljašnjeg ugla oka i zrakasto se pružaju ka spolja. Postoji i jedan popularni šaljivi naziv za njih – “svračje nožice” , jer izgledom podsećaju na njih.

U svakom slučaju ove bore oko očiju su one koje pacijenti prvi primećuju kao znak starenja i zbog njih se obraćaju lekaru. Razlog lezi u jako aktivnim mišićima oka koji su naravno aktivni od rođenja i svakodnevno obavljaju veliki broj pokreta, te zato i dolazi do premena u regiji kože nad mišićima i samim time i pojava sitnih bora.

Ukoliko uz aktivne mišiće oka dodamo i npr uslove rada, rad na kompjuteru, precizni rad, izloženost suncu, ove bore mogu biti i više izražene i pojaviti se vrlo rano u toku života.

Nekoliko načina postoji za negu regije kože oko bora. Naravno da je prva linija odbrane korišćenje dobrih kozmetičkih preparata, krema, nošenje sunčanih naočara i slično. Takođe tu su laerski i ultrazvuk tretmani kao i prp tretmani.

Ipak  kada se bore pojave i kada počnu da smetaju pacijentu u meri da ih se želi brzo rešiti onda antiaging medicina stupa na scenu.

Glavni  i osnovni način uklanjanja bora oko očiju je BOTOKS TRETMAN. To je jedini brzi i pouzdani tretman koji odmah dovodi do poboljšanja i uklanjanja bora oko očiju.

Botoks tretman ove regije  se izvodi jednostavno. Sam tretman traje kratko.

Nakon kliničkog pregleda i potvrde da je neophodno korigovati bore oko očiju, regija se čisti antiseptičkim sredstvom. Potom se aplikuje anestetička krema, da se obezboli koša regije. Sačeka se da koža utrni, ponovo se očisti te se onda aplikuje botoks. Aplikacja se vrši izuzetno malim i tankim atraumatskim iglicama. Aplikovanje se vrši brzo, te je gotovo za par sekundi tretman gotov. Ponekad se koristi i led kojim se još više obezboljava regija kože oko očiju, a i smanjuje mogućnost  pojave hematoma tj  modrica na mestu uboda.

Nema specifične pripreme pacijenata za tretman. Dovoljno je da ste motivisani za tretman, da nemate neku  akutnu upalu na koži ili neku drugu upalu.

Nakon tretmana nema masaže lica i ne smete direktno spuštati lice na jastuk oko 4 sata. U narednim danima bez saune i jakih treninga, a nega lica normalna. Nakon 3 do 5 dana dejstvo botoksa je primetno, nakon njegove kompletne inkorporacije u mišiće.

Obično se ovaj tretman ponavlja 1 do 2 puta godišnje u zavisnoti od dubine bora I stanja kože. Botoks tretman ne izaziva zavisnost. Retko su opisane alergijske rekacije. Koža nakon tretmana se nikada ne vraća na staro. Poboljšanje kože je gotovo uvek jasno vidljivo. Botoks tretman je omiljeni I najčešći tretman u svim starosnim dobima..

Takođe uz bore oko očiju može se vršiti i korekcija drugih bora npr čela i između obrva.

Botoks tretman se može kombinovati sa drugim antiaging tretmanima, kao npr tretmani hijaluronskim fielrima.

Ukoliko I vi imate bore oko očiju koje vam remete estetski izgled lica, slobodno nam se javite za klinički pregled i intervenciju.