Operacija podočnjaka – vrećice i kesice

Imate vrećice i kesice u regiji ispod Vašeg oka?

To Vam pravi umoran izled?

Poznata američka glumica Jane fonda, ikona stila, odlučila se za ovu operaciju, kada se videla u ogledalu u jednoj radnji i izgledala sebi umorno i bolesno.

Operacija podočnjaka predstavlja veoma efektivnu operaciju koja Vam vraća odmoran izgled i daje dodatno samopouzdanje.

Ovaj tekst će Vam dati sve neophodne informacije o ovom operaciji. (more…)

Operacija podizanja očnih kapaka, blefaroplastika

Operacija gornjih i donjih očnih kapaka odnosno blefaroplastika Operacija gornjih očnih kapaka odnosno podizanje gornjih očnih kapaka sa pravom se nalazi na prvom mestu svih operacija u oblasti plastične i estetske hirurgije.

Napominjem da je to sa pravom, zato što je u pitanju operacija koja se u najvećem broju slučajeva izvodi pod uslovima lokalne anestezije i veoma je brza, odnosno traje nekih 45 minuta, do sat vremena. (more…)

Koliko traju silikonski implanti

Ako se uzme u obzir da je operacija povećanja grudi silikonskim implantima najčešća procedura u oblasti estetke hirurgije uopšte zajedno sa operacijom očnih kapaka, onda ne treba da čuti veoma često pitanje od strane pacijenta, a to je – koliko traju silikonski implanti.

Ono što je bitno napomenuti je da implanti nisu večite strukture, što pacijenti često misle, odnosno imaju svoj trajanja, ali su svakako dizajnirani da budu dugotrajni i veoma sigurni za pacijenta.

Pacijenti svakako mogu da očekuju da su implanti danas veoma ispitane supstance. Fileri koji se nalaze u implantima su veoma kvalitetni i sigurni kao i opne koji se nalaze su veoma čvrste i prošle su razne sertifikate bezbednosti. (more…)

Gde se postavlja implant

Postoje dve najčešće opcije za ubacivanje, odnosno za plasiranje silikonskog i implantata?

Jedna je subglandularna to znači da se silikonski implantat stavlja ispod žlezdanog tkiva dojke, a druga je submuskularna,  što znači da se silikonski implantat stavlja ispod mišića.

Postupak kada se silikonski implantat stavlja iznad mišića, a ispod žlezdanog tkiva oporavak je najčešće veoma brz i znatno brži u odnosu na to kada se silikonskim implantat stavlja ispod mišića. (more…)